Skip to content
Tekstgrootte-+=

Nieuws

Nieuws Huisartsen Schiedam Noord

COVID-19 Booster

Huisartsen geven geen Corona-vaccinaties meer. U kunt voor een aanvullende Corona-vaccinatie terecht bij de GGD. U kunt daarvoor via deze website een afspraak maken.

Heeft u COVID?

Laatste update: 1 okt 2022

Het aantal meldingen van positieve tests voor COVID-19 neemt weer wat toe. De meesten van u hebben weinig tot geen klachten en sommigen van u zijn er goed ziek van. Gelukkig hoefden wij er in de afgelopen 2,5 jaar slechts enkele patiënten voor naar het ziekenhuis te sturen.

Er is nog geen medicijn dat wij u kunnen adviseren in te nemen als u ziekteverschijnselen heeft. Wellicht kunt u zelf iets ondernemen om bij te dragen aan herstel.

Leefstijladviezen voor een optimale afweer

Publicatie “Leefstijladviezen voor een optimale afweer” – vakblad Focus Vasculair  

 

E-Book van William Cortvriendt: Wat kun je zelf doen tegen COVID-19 en de andere virusinfecties?

Dossier OPEN

U kunt een deel van uw medische gegevens zoals die bij ons bekend zijn, zelf online bekijken. Het gaat om gegevens, zoals bijvoorbeeld:

  • het advies van de huisarts;
  • de uitslagen van onderzoek;
  • de lijst met uw medicijnen.

Waarom is dit handig?

Heeft u een afspraak? Dan kunt u uw medische  gegevens op uw telefoon of computer zien wanneer u dat wilt en naar aanleiding daarvan uw vragen alvast opschrijven en u zo voorbereiden op het gesprek met uw huisarts. Dit maakt het gesprek over uw gezondheid en mogelijke behandeling makkelijker.

 

Hoe werkt het?

U gaat naar de button “patiëntomgeving” rechts boven op deze (onze) website. Hier klikt u op, u maakt een account aan en ontvangt inlogcodes. Deze zijn persoonlijk; geef ze nooit aan anderen. Hiermee kunt u (binnenkort) uw dossier inzien en (nu al) gebruik maken van andere handige functionaliteiten zoals e-consult, webagenda en herhaalreceptuur aanvragen.

 

Wie ziet mijn gegevens?

Alleen de huisarts, medewerkers  van de huisartsenpraktijk  en uzelf kunnen uw gegevens zien. Uw gegevens zijn veilig en andere mensen kunnen ze niet zien. U ziet uw medische gegevens nadat u veilig inlogt.

 

Meer informatie?

Wilt u meer weten over online inzage ga dan naar deze pagina. Daar kunt u o.a. op uw gemak de film bekijken waarin online inzage wordt uitgelegd.

Wat kan ik zélf doen om mijn weerstand en gezondheid te verbeteren?

26 mei 2020

Download hier ons advies dat tot stand kwam in samenwerking met Yvo Sijpkens, internist en voedingsdeskundigen Louisette Blikkenhorst (Ketogeen Instituut Nederland) en Femke van Doesburg (Stichting Natura Foundation). Met referenties naar de wetenschappelijke onderbouwing.

Boekbericht

3 maart 2020 – verschenen bij S2uitgevers:

“Studeerden wij medicijnen of geneeskunde?”
Een nieuwe kijk op de aanpak van chronische aandoeningen

                          

In Nederland hebben 9,9 miljoen mensen één of meer chronische aandoeningen, zoals diabetes, hart- en vaatziekten, multiple sclerose, reuma, schildklier, of psychische klachten. Dat is 58% van de Nederlandse bevolking! Zij krijgen medicijnen voorgeschreven die zij vaak hun leven lang moeten blijven slikken. Eigenlijk betekent dat dat die medicijnen hen niet genezen en alleen de symptomen van de ziekte onderdrukken. Omdat ik mij inschreef voor de studie geneeskunde, krijg ik daar steeds meer moeite mee.

Deze vragen houden me daarom bezig: Wat gaat er eigenlijk precies mis in het lichaam bij een chronische aandoening en waarom gebeurt dit? Als we dat weten, zouden we dan ook zónder medicijnen de gezondheid kunnen verbeteren bij diabetes, hart- en vaatziekten, auto-immuunziekten of zelfs psychische klachten? Na mij een paar jaar verdiept te hebben in deze vragen en opnieuw mijn basisvakken onder de loep te hebben genomen, dit keer met 20 jaar praktijkervaring en de wetenschappelijke kennis van nu, ontstond er voor mij veel nieuw inzicht. Om dit te kunnen delen schreef ik een boek!

Studeerden wij medicijnen of geneeskunde? is geschreven voor iedereen die zich ook afvraagt of medicijnen wel bijdragen aan ware genezing en is vanaf nu verkrijgbaar in de boekhandel en online o.a. via huisartslienekevandegriendt.nl

Wilt u een gesigneerd exemplaar? Mail dan naar ewg@hasn.nl en wij zorgen voor een datum en tijdstip waarop u dit veilig -de huidige maatregelen in acht nemend – kunt aanschaffen in de hal van onze praktijk, op de eerste verdieping. Contactloos pinnen is mogelijk.

Studeerden wij medicijnen of geneeskunde. Een nieuwe kijk op de aanpak op chronische klachten | Lieneke van de Griendt | ISBN 978 9492528544 | paperback | 256 pagina’s | € 22 | 03 maart 2020