Nieuws

Nieuws Huisartsen Schiedam Noord

Storing Patientenomgeving

14 juli 2019

U ondervond afgelopen weekend storing in de Patiëntenomgeving. Dit had te maken met een grote upgrade van onze software Promedico, waarvan de hele technische ‘achterkant’ is vernieuwd. Dit leverde vanmorgen ook opstartproblemen op, waardoor de wachttijd voor het spreekuur enorm opliep. Wij bieden u hiervoor onze excuses aan. Als het goed is, kunt u weer terecht in de Patiëntenomgeving. Zo niet, meldt het ons via admin@hasn.nl

Praktijkaccreditatie

14 juli 2019

In 2013 verkregen wij het DEKRA-keurmerk. Morgen vindt nu de hoofd audit plaats voor de NPA-accreditatie. Wij zijn daarvoor 1,5 jaar hard bezig geweest achter de schermen. Het doel hiervan is de processen binnen onze praktijk nog efficiënter, doelmatiger en klantvriendelijker te laten verlopen. Alle werkinstructies zijn bijgewerkt, de website is vernieuwd, protocollen aangepast. De accreditatie levert ook op dat wij verbonden mogen blijven aan de Erasmus Universiteit voor het opleiden van huisartsen en de huisartsenregistratie in het BIG-register behouden.

LET OP: de NPA accreditatie geldt niet voor onze zijtak Reisprik, die kent een eigen accreditatie traject. De herregistratie daarvan is reeds behaald en is geldig tot 2024.

Jeukende bultjes

26 juni 2019

U belt ons momenteel veel voor een lijf vol met kleine roze jeukende bultjes. Als u in een hotel* sliep, kunnen deze veroorzaakt zijn door beetjes van bedwantsen. Meestal zitten de beetjes op een rijtje. 

Als u in een bos was en zeker als u op de grond zat of lag, heeft u waarschijnlijk last van de haartjes van de eikenprocessierups. Die kunt u vergelijken met heel fijne glaswol. Niet wrijven dus!

Als u zwom in zoet natuurwater, denken we aan zwemmersjeuk

Als u in de zon zat kan er sprake zijn van zonneallergie.

Gelukkig gaan ze allemaal vanzelf over. Kan wel een week of 2 duren. Koelzalf, verkrijgbaar bij de apotheek, kan helpen. Klik op de onderstreepte woorden voor meer informatie.

*U denkt dan soms aan scabiës (schurft), maar dat geeft vooral jeuk (vooral op onderarmen, polsen en bovenbenen binnenzijde), soms kleine wondjes, maar geen bultjes.

Nieuwe arts

9 juni 2019

Drs. Maartje Korver is onze nieuwe vaste arts. Zij vervangt dokters Niers en Höhn die tijdelijk waren aangesteld ter vervanging van dokter Schotborgh. 

Dokter Korver werkt drie dagen in de week, op dinsdag, woensdag en vrijdag.